Recepty na domácí pamlsky pro psy
Domácí pečení pamlsků pro psy je nejen super zábava i relax pro děti a dospělé, ale také skvělá přidaná hodnota pro naše psy.
Máte psa s alergií nebo potravinovou intolerancí? Nevyhovuje vám složení pamlsků pro psy, které se běžně prodávají v obchodech? Chcete svému pejskovi dopřát opravdu kvalitní domácí pamlsky na výcvik nebo zpestření běžné krmné dávky?
Vytvořit domácí pamlsky není zdaleka tak složité, jak by se mohlo zdát. Jistě už znáte tu spoustu receptů na vykrajované sušenky pro psy a další dobroty z naší kuchařky Neštěkej a jez!
Dneska pro vás ale máme i pár receptů do podložky na pečení pamlsků pro psa, díky kterým máte hromadu pamlsků hotovu během 30 minut. Složení můžete uzpůsobit tak, aby vyhovovalo potřebám a chuti vašeho pejska.
Skvělé navíc je, že pamlsky z pečící podložky Collory perfektně pasují do interaktivních hraček K9 Connectables ve střední a velké velikosti. nemusíte tedy kupovat speciální pamlsky, ale vytvořit si je doma.
Krůtí pamlsky se sýrem
Ingredience:
200 g krůtího masa
50 g cheddaru
1 vejce
150 g pohankové mouky
90 ml vývaru
Postup:
- Nakrájejte maso na menší kousky a vařte doměkka, zceďte a vývar schovejte pro pozdější použití
- Vychladlé maso, sýr a vejce rozmixujte na hladké pyré.
- Postupně přidávejte mouku k pyré a mixujte.
- Směs by měla mít konzistenci zhruba jako hustší těsto na palačinky, pokud je příliš hustá, přilijte trochu vývaru.
- Těsto rozetřete stěrkou do pečící podložky a pečte
v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 25 minut.
Kokosové pamlsky
Ingredience:
200 g sýru cottage
120 g sušeného kokosu
2 vejce
1 čajová lžička kokosového oleje
Postup:
- Cottage, vejce a kokosový olej rozmixujte na hladké pyré.
- Postupně přidávejte kokos k pyré a mixujte.
- Směs by měla mít konzistenci zhruba jako hustší těsto na palačinky, pokud je příliš hustá, přilijte trochu vývaru.
- Těsto rozetřete stěrkou do pečící podložky a pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 25 minut.
Sardinkové pamlsky s cizrnou
Ingredience:
1 malá konzerva cizrny (cca 400 g)
1 plechovka sardinek ve vlastní šťávě
50 g bramborového škrobu
2 vejce
2 lžičky olivového oleje
Postup:
- Cizrnu zceďte, společně se sardinkami, vejci a olejem rozmixujte na hladké pyré.
- Postupně přidávejte bramborový škrob a mixujte.
- Směs by měla mít konzistenci jako hustší palačinkové těsto, pokud ji potřebujete rozředit, přidejte trochu vody.
- Těsto rozetřete stěrkou do pečící podložky a pečte na 170 stupňů asi 25 minut.